Plommonmarmelad


Har just gjort plommonmarmelad. Här är receptet:
1 1/2 kg plommon
1 dl vatten
saft av 2 citroner
1 kg (12 dl) strösocker
Räkna plommonen. Skölj dem väl men skala inte. Kärna inte ur dem.
Lägg dem bara tillsammans med ! dl vatten i en tjockbottnad kastrull.
Koka under lock i 30 min.Ta upp alla kärnor med en slev. Räkna kärnorna!
När alla kärnorna har fiskats upp häller man i sockret och citronsaften.
Koka utan lock i 55 min.Koka på svag värme.
Ta med en stor sked bort det vita "skum" som  bildas.
Häll upp marmeladen i burkar. Förvaras svalt.

Receptet är ifrån boken "Annas mat"


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0