:D
Ska snart åka till några kompisar på "Tjejkväll" :)
:/
Gissa vad jag såg vid tingvallabron när jag cyklade hem från skolan.... en grävling!
:D
Är hos mina kusiner i Göteborg. Har haft jättekul, plockat svamp och varit på marknad. Ska på bokmässan imorgon.
:):):):):):):)
Håller på att laga mat och städa inför mammas födelsedag.Har gjort bla piroger, tapenade och en chokladkaka. Recepten kommer senare i veckan. :)
:):):):):)
Har varit på Tingvalla hela dan idag och hoppat höjdhopp, längdhopp och sprungit 60m, 800m och kastat med liten boll. :)
:):):):):):)
Var på sommarstället och plockade kantareller igår. Idag har jag varit hos mormor med min kusin och gjort plommonpaj, plommonchutney och päronkompott.
:(
Har ingenting att göra... Kul va?!
Recept på kålpudding...
Här är receptet på kålpuddingen som jag gjorde igår :)
1 liter risgrynsgröt
2 1/2 kg vitkål
2 liter vatten+2 tsk salt
1/2 dl sirap
2 msk soja
1 kg blandfärs eller fläskfärs
3 ägg
1 msk salt
1 tsk grovmalen svartpeppar
(1/2-1 msk oregano, timjan ellernmejram)
3 dl mjölk
Koka gröten utan kanel och socker. Kan göras dagen innan.
Skär bort stocken i kålhuvudet och skär kålen i små bitar.
Koka upp vattnet i en stor gryta, salta och lägg i kålen.
Låt den koka i ca 5 min. Häll av kokvattnet.
Blanda den varma kålen med sirap och soja.
Rör ihop blandfärs eller fläskfärs med gröt, ägg, salt, peppar
och ev smulade örtkrydda, den större mängden till fläskfärs.
Späd med mjölk till en ganska lös färs.
Bred ut hälften av kålen i en långpanna (ca 30x40 cm).
Lägg på färsen i ett jämnt lager och sist resten av kålen.
Sätt in långpannan i 250 c, mitt i ugnen. Sänk värmen till
200 c och grädda i ca 1 timme. Kålen blir lagom brynt och
mer lättsmält än när den först brynts i fett.
Receptet är från boken "Vår kokbok"
1 liter risgrynsgröt
2 1/2 kg vitkål
2 liter vatten+2 tsk salt
1/2 dl sirap
2 msk soja
1 kg blandfärs eller fläskfärs
3 ägg
1 msk salt
1 tsk grovmalen svartpeppar
(1/2-1 msk oregano, timjan ellernmejram)
3 dl mjölk
Koka gröten utan kanel och socker. Kan göras dagen innan.
Skär bort stocken i kålhuvudet och skär kålen i små bitar.
Koka upp vattnet i en stor gryta, salta och lägg i kålen.
Låt den koka i ca 5 min. Häll av kokvattnet.
Blanda den varma kålen med sirap och soja.
Rör ihop blandfärs eller fläskfärs med gröt, ägg, salt, peppar
och ev smulade örtkrydda, den större mängden till fläskfärs.
Späd med mjölk till en ganska lös färs.
Bred ut hälften av kålen i en långpanna (ca 30x40 cm).
Lägg på färsen i ett jämnt lager och sist resten av kålen.
Sätt in långpannan i 250 c, mitt i ugnen. Sänk värmen till
200 c och grädda i ca 1 timme. Kålen blir lagom brynt och
mer lättsmält än när den först brynts i fett.
Receptet är från boken "Vår kokbok"
:) :) :) :)
Har just kommit hem ifrån biblioteket där jag varit med några kompisar. Jag lånade åtta böcker och en ljudbok... :)
:) :) :)
Sitter här och lyssnar/sjunger med i världens bästa låt med världens bästa sångare <3 och har just satt in en kålpudding i ugnen :)
:) :)
Ville åka till Maxi och handla. Då kommer brorsan in och säger att jag ska gå ner och hjälpa mamma med matkassarna... Där gick den planen i kras...
Ändrade planer...
Blev visst ändrade planer, ska inte på någon fotbollscup. Ska vara hemma och ha fredagsmys istället :)
Några bilder från när jag var i London



Har just kommit hem...
...från min kompis där jag gjort pannkakor. Nu ska jag packa inför en fotbollscup som jag ska på i helgen. Senare ikväll ska jag sova över hos en kompis som också ska på cupen :)