Recept på kålpudding...

Här är receptet på kålpuddingen som jag gjorde igår :)

1 liter risgrynsgröt
2 1/2 kg vitkål
2 liter vatten+2 tsk salt
1/2 dl sirap
2 msk soja

1 kg blandfärs eller fläskfärs
3 ägg
1 msk salt
1 tsk grovmalen svartpeppar
(1/2-1 msk oregano, timjan ellernmejram)
3 dl mjölk

Koka gröten utan kanel och socker. Kan göras dagen innan.
Skär bort stocken i kålhuvudet och skär kålen i små bitar.
Koka upp vattnet i en stor gryta, salta och lägg i kålen.
Låt den koka i ca 5 min. Häll av kokvattnet.
Blanda den varma kålen med sirap och soja.
Rör ihop blandfärs eller fläskfärs med gröt, ägg, salt, peppar
och ev smulade örtkrydda, den större mängden till fläskfärs.
Späd med mjölk till en ganska lös färs.
Bred ut hälften av kålen i en långpanna (ca 30x40 cm).
Lägg på färsen i ett jämnt lager och sist resten av kålen.
Sätt in långpannan i 250 c, mitt i ugnen. Sänk värmen till
200 c och grädda i ca 1 timme. Kålen blir lagom brynt och
mer lättsmält än när den först brynts i fett.

Receptet är från boken "Vår kokbok"


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0